Stress- en burnout therapie bij psycholoog Zierikzee

Uw lichaam zegt: stop

Het zijn zo’n beetje de meest voorkomende klachten. En het gevolg van jarenlange, chronische overbelasting van uzelf.

Uw lichaam vertelt u wat u zichzelf blijkbaar niet kon vertellen: stop. En die roep tot halt is niet zonder gevolgen. Er is geen middenweg. Stop is stop.

Een kans

Iedereen die in een burn-out beland ziet zich geconfronteerd met een zware periode in diens leven. De meeste mensen die terugkijken op een burn-out, herkennen de noodzaak en zien het als een moment in hun leven waarop ze de kans kregen te groeien, een mooier en voller leven te leven.

De burn-out zet het op scherp: u moet nu de vragen aan die u al die tijd ontweek, u moet nu de belangrijke onderwerpen behandelen, u moet inzien waar u uzelf tekort deed. In de meeste gevallen is er veel meer aan de hand dan alleen ‘heel veel werk’. Het werk gaf ook geen voldoening meer, u deed niet meer wat u belangrijk vond. Maar ook uw leven naast het werk heeft alles met uw burn-out te maken.

Uw lichaam geeft u een kans uzelf te verdiepen, beter te leren kennen en te ontwikkelen. Nu is het aan u om de tijd, aandacht en zorg te vinden die u verdient.

Verzameling ongrijpbare klachten?

Ben het voor. Misschien heeft u nu nog geen burn-out, maar herkent u wel een aantal van de klachten die ik omschrijf. Misschien maakt u zich zorgen. In dat geval wil ik u met klem op het hart drukken eens te bellen of mailen.