Negatief zelfbeeld bij psycholoog Zierikzee

Negatief zelfbeeld
Moeilijk om van uzelf te weten: ben je gezondkritisch, of heeft u een negatief zelfbeeld? Tenminste, zodra u er over gaat redeneren wordt het lastig. De meeste mensen met een negatief zelfbeeld wéten het, voelen het. Van een negatief zelfbeeld heb je last, het werkt tegen, het zit in de weg. Gezondkritisch op uzelf zijn weerhoudt u nooit dingen te doen.

Domino-effect
Een negatief zelfbeeld kan verstrekkende gevolgen hebben. Van de het één komt het ander. En steentje na steentje valt alles om. In een spiraal naar beneden. U kunt niets meer goed doen en je deugt nergens meer voor. Kom daar nog maar eens uit.

U heeft de eerste stap gezet
Van jezelf inzien dat je in zo’n spiraal zit is de eerste en belangrijkste stap. Waarschijnlijk begrijpt u ook dat uw gedachten een eigen leven aan het leiden zijn. En dat u dingen van uzelf vindt die waarschijnlijk niet kloppen. Maar ja, het snappen is één, er iets aan kunnen doen…

Doorbreek de negatieve spiraal
Ik help u het patroon te doorbreken. Zodat u op eigen kracht leert opnieuw te zien wat u wel kunt, waar uw talenten liggen en wat uw mogelijkheden zijn. Zo ervaart u stukje bij beetje een nieuwe versie van uzelf, die er altijd al was, maar was ondergesneeuwd in herhaald doemdenken over uzelf.

Perspectief
Bij Psycholoog Zierikzee leert u nieuw perspectief te vinden. Uzelf met redelijkheid te zien, en te leren dat zo’n ‘beeld’ een reflectie is van denkpatronen in plaats van de werkelijkheid. De zwaarte kan dan van uw leven vallen, het moeten, de continue druk van uzelf te zijn. U zult merken dat u zich al snel beter gaat voelen. Bel of mail ons.