Angstklachten en -therapie bij psycholoog Zierikzee

Weten betekent niks

U weet eigenlijk niet meer hoe het begonnen is. U herinnert zich uw leven voor de angst nog maar nauwelijks. En het vreemde is; u wéét wel dat het niet ‘re-delijk’ is en u wéét wel dat u zich niet druk hoeft te maken. Maar de angst is een kooi.

Kooi van vrijheid?

Uw angst is een heel dubbele kooi. Aan de ene kant geeft het u veiligheid, rust en houd het uw hoofd in orde. Aan de andere kant ontneemt de angst u hele delen van uw leven. Misschien is het al zover dat u ingrijpende beslissingen hebt genomen, dat uw werk er onder lijdt, uw vriendschappen, uw relatie.

Bang zijn

Angsten zijn ingedeeld in verschillende soorten. De angst verschilt bij de ene soort niet van de ander. Het is vooral de richting van de angst. Zo heb je een angstbeeld waarbij u niet precies bang bent voor één ding, maar dat u overweldigd wordt door zorgen. Om alles. Een ander angstbeeld gaat gepaard met dwanghandelingen waarmee u uw angst kunt ‘bezweren’: zes keer de knop van de deur omdraaien als u uw huis uit gaat, dwangmatig poetsen en zo meer. En als laatste de angst voor iets. Een dier, ding of situatie. Er zijn net zoveel fobieën als er dingen, dieren en situaties zijn.

Van binnen

In praktijk Zierikzee help ik u de angst te overwinnen. In de regel gaan we wat dieper dan alleen de angst die aan de oppervlakte speelt te bestrijden. Achter de angst gaat een wereld van u schuil die de moeite waard is beter te leren kennen. Patronen, mechanismen van denken en voelen die je misschien in de weg zitten. Maar ook delen van uzelf die juist heel waardevol kunnen zijn ook buiten uw angst. Het belangrijkste nu is dat u niet te lang wacht. Zolang u in de kooi van angst zit, staat uw leven een beetje stil. En dat is zonde.

Praat er over

Iets doen aan uw angsten? Bel eens met Psychologen Nederland. Wij helpen u bij het vinden van de psycholoog die u het beste kunt helpen met uw klacht. Snel aan de slag!